середа, 1 лютого 2017 р.

КРУТИ. ВІЧНИЙ БІЛЬ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ.




29 січня 1918 року в історії України з'явилась нова сторінка, щедро полита молодою кров'ю, назва якої - КРУТИ!

Крути - це великий перелом на межі двох століть. Ми вчитуємось у цю сторінку історії. Читаємо і не все розуміємо: чому так сталось? Чому ніхто не помітив у той радісний час визволення України, чому на нашу землю насувалась чорна тінь?

 29 січня 1918 року біля заметеної снігом станції «Крути» відбувся трагічний бій українського студентства з червоногвардійською армією Муравйова. Сьогодні в Україні немає більшовиків-горлорізів, однак, є інші, що б’ють до півсмерті та навмисне стріляють в очі. У нас вже немає беззбройних загонів студентів, які Грушевський кине на ворожі війська. Але є відважна молодь, яка сама з камінням у руках стає боронити свою свободу на вулиці, що носить його ім’я. Багато змінилось імен, люди вигадали нові назви, але деякі події Україні довелось пережити вкотре. 


Сільська бібліотека провела годину пам'яті  з нагоди вшанування пам'яті героїв Крут "Стогнали Крути, і молився вітер". В рамках заходу учасники переглянули презентацію, відеокліп "Ніколи не плач", викладку літератури "Крути. Пам'ятаємо".







Немає коментарів:

Дописати коментар